Over Mike’s HUS

Mike’s HUS werkt voornamelijk in Dordrecht. Al meer dan 7 jaar!

Het werk omvat het uitlaten van een groep honden, maximaal 10 of een individuele uitlaat, maximaal 2 honden. Het uitlaten gebeurd in een bos, park of de omgeving van de woning.

Ik haal de honden op met de Husbus en breng ze bijvoorbeeld naar een stuk bos in Oud Alblas waar ze lekker los kunnen lopen, rennen, vliegen, springen vallen en weer opstaan (vrij naar Herman van Veen).

In de auto, die voorzien is van o.a. benches, is er voor elke hond een aparte plek. Zo zitten de honden niet bij elkaar op schoot maar kunnen ze wel alvast kennismaken met elkaar via hun neus.

De reis op zich is zo al een belevenis. Er wordt rekening gehouden met grote en kleine hondjes, jong en oud. Voor de oudere honden is er indien nodig een loopplank.

Bij het uitlaatgebied gaan de nieuwe honden aan de lijn om op die manier rustig kennis te kunnen maken met de groep en met mij. De honden die weten wat er van hun verwacht wordt lopen los. Afhankelijk van het weer of bijvoorbeeld de leeftijd zijn de honden zo één tot twee uur van huis. De groep honden heeft een maximaal aantal van 10 dit in verband met de energie en het overzicht.

De frequentie waarop hondjes meegaan is erg verschillend: van 5 dagen 2 rondes per dag tot één keer per week. Er zijn zelfs hondjes die eens in de maand meegaan. Tijdelijke uitlaat vanwege bijv. vakantie, ziekte of andere omstandigheden behoort ook tot mijn mogelijkheden. Het maakt niet uit voor welke vorm u kiest, flexibiliteit is een plus van Mike’s HUS.

Bent u op zoek naar een ervaren hondenuitlaat en is uw interesse gewekt, neem dan contact op middels een email. Daarin graag de gegevens van de hond(en) zoals leeftijd, naam en ras, waar u en de honden wonen. Ik neem dan z.s.m. contact op voor een vrijblijvend gesprek. Dit gaat door middel van een huisbezoek om kennis met elkaar te kunnen maken. In dat gesprek komen uiteraard ook uw vragen aan bod alsook mijn werkwijze.

Bellen mag ook maar ik kan niet altijd opnemen, ben vaak in het in het bos ;-).